Klassiske snit og farver, der holder mere end én sæson

Det bedste vi kan gøre i forhold til at trække tøjindustrien i en mere bæredygtig retning er at udvikle produkter, som du har lyst til at bruge mange gange. Både fordi tøjet kan holde til det, er nemt at vaske og fordi looket er tidsløst og derfor altid god stil. 

Vi er ikke en modevirksomhed. Vi har nemlig ikke fokus på næste kollektion, men har i stedet ét permanent sortiment, som så udvides løbende. På den måde undgår vi også at overproducere. 

Anvarlige alternativer til traditionelle materialer

Når vi udvikler nye produkter, har vi stor respekt for traditionerne inden for tekstilproduktion samtidig med, at vi opsøger innovative måder at forbedre tøjet. Det kan både være i forhold til features og komfort, gennem eksempelvis materialevalget, men også i forhold til den påvirkning, som tøjet har på vores planet.

Vi bruger FN’s verdensmål 12 om ansvarligt forbrug og produktion som pejlemærke. Vi arbejder også med verdensmål 8 om anstændige job og økonomisk vækst - primært gennem vores samarbejde med BSCI-certificerede fabrikker.

Designet i Danmark - produceret i Bangladesh

Alle produkter designes i Danmark og produceres på BSCI-auditerede fabrikker i Bangladesh, der har indgående kendskab til tøjproduktion. Deres ekspertise er afgørende for, at vores visioner om tøj til alle kropstyper og -størrelser kan blive til virkelighed.

Certificeringer

Vi samarbejder med virksomheder, der har de samme mål som os og støtter de certificeringer, der gør det nemmere for forbrugere at navigere i bæredygtighedsjunglen.

For at sikre gode arbejdsvilkår for de produktionsansatte efterses fabrikkerne af BSCI-godkendte auditører.

BSCI er en forkortelse for Business Social Compliance Initiative, som er en forretningsdrevet platform, der arbejder for at fremme handel og sociale forbedringer i leverandørkæden. Når en fabrik arbejder med BSCI, skal den efterleve 11 principper i Amfori/BSCI Code of Conduct, som bl.a. har til formål at eliminere børnearbejde, tvangsarbejde og korruption. Der stilles også krav til sikkerhed, rimelig arbejdstid og løn.

Hver enkelt fabrik bliver jævnligt kontrolleret og det bedømmes, hvor god fabrikken er til at efterleve kravene.

Meget tøj lever ikke op til de mest basale krav. Vidste du at noget tøj faktisk kan være skadeligt for din krop. Tænk lige over hvor mange timer om dagen du har fx skjorte på? I al den tid er du eksponeret for kemikalier, hvis tøjet ikke er fornuftigt produceret.

Alle vores produkter er OEKO-TEX certificerede. Det betyder at de er testet for en lang række sundhedsskadelige kemikalier, som i værste fald kan være allergi- eller kræftfremkaldende.

Bæredygtighed er en rejse - og du skal med på den

Vi er stolte af, at vi arbejder aktivt med bæredygtighed. Men vi er ikke i mål og vi kommer det aldrig - bæredygtighed er nemlig en rejse, ikke en destination.

Tekstilindustrien har generelt en negativ indvirkning på vores klode. Derfor er vi fast besluttede på at tage ansvar og trække branchen i en mere bæredygtig retning. Det vil vi gøre ved at være ærlige og gennemsigtige, kortlægge processer, italesætte problemerne og forsøge at finde en løsning. Eksempelvis gennem innovative materialer og produktionsmetoder. 

Men kære kunde, vi kan ikke gøre det alene - du er en del af løsningen. Vi opfordrer alle til at tage en bevidst beslutning om at købe færre produkter af højere kvalitet, når det er muligt. Kig i vaskeansvisningen og vask tøjet korrekt for at sikre produkternes levetid. Og brug så endelig tøjet igen og igen - mange gange.

Udforsk webshoppen